Obojeni program objavio novu ploču i singlove

Kultura 25. apr. 202116:41 > 17:02
Podeli:
Foto: Promo

Grupa Obojeni program objavila je upravo singlove "Kuda ovaj čovek ide" i "Ona samo pleše", najavljujući time i novu ploču pod nazivom "2021 = 41".

Novosadski alternativni bend oglasio se novim izdanjem posle duže pauze, a njihova ploča „2021 = 41“ pojavila se pod etiketom „Odličnog hrčka“. Obojeni program prethodno je objavio, takođe na vinilu, živi album „Exit 2017“ (2017), sa snimcima koncerta na glavnoj bini festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, a studijskim izdanjem oglasio se pre toga još 2012. godine, kada im je izašao album „Kako to misliš: mi“.

Na ploči „2021 = 41“ je šest pesama, a među njima su i singl „Kuda ovaj čovek ide“, na kom Branislav Babić Kebra peva: „Promene su deo hrabrosti / savršeno jasni putevi / čarobnjaci će nas pratiti / svašta lepo su pripremili“, kao i „Ona samo pleše“.

Ovim pesmama prethodio je i singl „Jedini u maštu veruju“, objavljen jesenas bez velike pompe, kao što su prošle godine obeležili i tačno četiri decenije postojanja.

Tim povodom je Branislav Babić Kebra, u razgovoru za Nova.rs, naveo da bi ta pesma mogla da bude najava novog izdanja.

– Mogla bi biti najava vinilnog maksi singla koji bi trebalo da se pojavi na proleće sledeće godine. Malo se sve ispomeralo zbog ovog virusa i više nije zahvalno bilo šta planirati na duži rok. Snalazimo se koliko je to god moguće – rekao je tada Kebra.

Sa pločom „2021 = 41“ se ispostavilo da je tako. Kebra nije bio dostupan danas za komentar, ali u „Odličnom hrčku“ navode da su vinili stigli, da je izdanje klasifikovano kao LP, s obzirom na to da sadrži više od pola sata muzike, i da može da se poruči i onlajn.

Obojeni program jedan je od najdugovečnijih sastava na domaćoj muzičkoj sceni. Grupa je osnovana u Novom Sadu 1980. godine kao trio, unoseći na domaću scenu postpank zvuk pod uticajem tadašnje britanske i američke nezavisne scene. Prvi album, „Najvažnije je biti zdrav“, objavili su tek deset godina kasnije. Usledili su potom „Ovaj zid stoji krivo“ (1991), „Verujem ti jer smo isti“ (1994), „Ili pet minuta ispred tebe“ (1996), „Sva sreća general voli decu“ (1999), „Ako nisam dobra, šta ćemo onda?“ (2002), „Da li je to čovek ili je mašina“ (2005) i „Kako to misliš: mi“ (2012).

Komentari

Vaš komentar