Ersan Mondtag, Foto: FRANK RUMPENHORST / AFP / Profimedia

Nemački pozorišni reditelj Ersan Mondtag doputovao je u Beograd i od danas počinje da režira predstavu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Mondtag će režirati predstavu „Dnevna soba“ („Living Room“, u doslovnom prevodu, „soba za život“) i to je drugi deo njegove trilogije „Življenje“ („The Living“) započete u teatru Gent u Belgiji. U predstavi će igrati Vesna Čipčić, Anja Alač i Ljubomir Bulajić, a publika bi trebalo premijerno da je vidi na 54. Bitefu.

Posted by Beogradsko Dramsko Pozoriste on Уторак, 30. јун 2020.

Ersan Mondtag (33) jedan je od najperspektivnijih nemačkih i mlađe generacije, kako navode u Beogradskom dramskom pozorištu. Kao multimedijalni umetnik povezuje više oblasti: pozorište, operu, muziku, performans i instalacije. Dobitnik je dve nagrade kritičarskog kruga „Teatra hojte“ za mladu nadu – kao reditelj 2016. i kao scenograf/kostimograf godinu dana kasnije. Za predstavu u BDP-u Montag će uraditi i scenografiju i kostime.

 

„Moja međunarodna karijera započeta je na 51. Bitefu pre dve godine, tako da s Beogradom imam posebnu vezu i drago mi je što sam ponovo tu. ‘Dnevna soba’, drugi deo trilogije ’The Living’, jeste priča o tome šta je život. Vidimo stariju ženu koja se u dnevnoj sobi sprema za posao. Kada se scena okrene, vidimo mladu ženu u istoj situaciji. To je praktično jedan isti život tokom 40 godina”, kaže Mondtag.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar