Foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Jedna od najboljih i najpopularnijih srpskih glumica Branka Katić posle više decenija vratila se u srpsko pozorište.

Kako portal Nova.rs ekskluzivno saznaje, Branka Katić uskočila je u podelu predstave Beogradskog dramskog pozorišta „Sumrak bogova“ u režiji Jagoša Markovića. Ona će igrati ulogu baronice Sofi, koju je u originalnoj podeli tumačila Branka Šelić.

Komad „Sumrak bogova“, hrvatskog pisca Ivora Martinića, premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine na maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, a nastao je po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija.

U predstavi igraju Milan Lane Gutović, Isidora Simijonović, Pavle Pekić, Vladan Milić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić. Komad se bavi raslojavanjem nemačkog društva u vreme uspona nacizma kroz priču o jednoj aristokratskoj porodici.

Branka Katić u Beogradskom dramskom pozorištu nedavno, Foto: promo Beogradsko dramsko pozorište

Probe „Sumraka bogova“ sa Brankom Katić u Beogradskom dramskom ovih dana intezivno traju. Planirano je da predstava gostuje na Budva Grad tetru ovog leta, ali i da otvori letnju scenu BDP o kojoj nam je u intervjuu govorio direktor Jug Radivojević.

Branku Katić naša publika je poslednjih godina mogla da gleda u serijama, i strane i domaće proizvodnje, a jedna od najpopularnijih je svakako hrvatska „Novine“ gde je sjajno tumačila ulogu Dijane. Nedavno smo je gledali i u sitkomu „Ujka – novi horizonti“, a pojavila se i u nekoliko epizoda serije „Grupa“.

Dugo živi sa porodicom u Londonu i uspela je da ostvari uspešnu karijeru i van granica naše zemlje. Igrala je u serijama „Big love“, „Blackout“…

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar