Nebojša Glogovac u filmu "Moj jutarnji smeh", Foto: Promo/FCS

Snimanje sa Nebojšom Glogovcem je bilo super i njemu se svidela scena koju sam napisao. Najteži zadatak mi je bio da napišem nešto što bi njega privuklo ka ovako malom filmu i meni koji sam debitant, jer jedno je kad te podržavaju drugari i roditelji, a drugo kad neko poveruje da to što radiš ima smisla, rekao je danas reditelj Marko Đorđević čiji je film "Moj jutarnji smeh" večeras na programu Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE

Film „Moj jutarnji smeh“ je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Nagrađen je na Festivalu autorskog filma u Beogradu, gde je imao srpsku premijeru, kao i na Pančevo Film Festivala, Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu i Motovun film festivalu.

Glavnu ulogu tumači Filip Đurić. U glumačkoj ekipi su i Jasna Đuričić, Ivana Vuković, Bratislav Slavković, Stefan Trifunović, Momčilo Simić, Snežana Tatalović, Sonja Isailović, a Nebojša Glogovac je ostvario upečatljivu sporednu ulogu vidovnjaka i to je jedno od njegovih poslednjih pojavljivanja na filmu.

– Njegova scena je imala dvadesetak strana dijaloga, što je njega iznenadilo, ali svidelo mu se i na snimanju je sve teklo lako – rekao je danas Marko Đorđević na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Đorđević je ispričao i kako je zapravo došao do Glogovca.

Marko Đorđević, reditej fima „Moj jutarnji smeh“, Foto: Tamara Markić

– U filmu igra i Jasna Đuričić. Ona je profesor mojim prijateljima Filipu Đuriću i Ivani Vuković tako da sam preko njih upoznao Jasnu, a ona je dala scenario Glogovcu – pojasnio je Đorđević.

Prerano preminulog glumca danas se u Leskovcu prisetio i reditelj Srdan Golubović, čiji je film „Otac“ prikazan drugog dana LIFFE. Golubović je prvobitno planirao da glavnu ulogu u njegovom ostvarenju, koju tumači Goran Bogdan, igra Nebojša Glogovac.

– Stalno radim sa istim ljudima, vezujem se za ljude i volim da radim sa prijateljima. I sa Nebojšom sam bio prijatelj. Kada je otišao, morao sam da ubedim producente da ne mogu odmah da nađem drugog glumca  i da mi treba vremena da odlučim šta ću. Dobio sam šest meseci. Promenio sam koncept i lik je sada bio 10 godina mlađi. Bilo mi je važno da Goran Bogdan ne menja Nebojšu, da se ne oseća kao da ulazi u njegove cipele, već sam pokušao da promenim dosta toga – rekao je Golubović.

Srdan Golubović, Foto: Tamara Markić

Gorana Bogdana je izabrao na kastingu.

– Iako sam ga gledao više puta, ja glumce biram na kastingu i nakon nekoliko scena iz scenarija, dobio je ulogu, samo je imao 15-20 kilograma viška. Volim pametne glumce, koji misle, sa kojima možeš da razgovaraš i koji dolaze do suštine u svom liku. Gorana odlikuje velika skromnost. Uvek je obema nogama na zemlji i nikada se ne postavlja iznad lika. Volim da prođem sa glumcem ceo proces, da se zajedno borimo sa tim materijalom – objasnio je Srdan Golubović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar