Predstava Mefisto, Novosadsko pozorište
Iz predstave "Mefisto" Foto: Novosadsko pozorište

Predstavom "Mefisto" Klausa Mana u režiji Borisa Liješevića u izvođenju ansambla Novosadskog pozorišta večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu biće započet niz gostovanja na sceni nacionalno teatra, najavljeno je iz ove kuće.

„Niz zanimljivih gostovanja predstava započeće predstavama koje su rađene po izuzetnoj proznoj i dramskoj literaturi najznačajnijih svetskih i srpskih pisaca. Predstave su radili reditelji autentičnih umetničkih rukopisa, a publika će videti izvanredna glumačka dostignuća“, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Za sutra je planirano izvođenje „Deoba“, predstave po romanu Dobrice Ćosića u režiji Juga Radivojevića nastale u koprodukciji novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, niškog Narodnog pozorišta u Nišu i Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Za jun je planirano pet gostovanja.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Subotice trebalo bi 14. juna da izvede „Kus petlić“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića.

Za 20. jun planirano je da na Velikoj sceni glumci Hrvatskog narodnog kazališta “Ivan plemeniti Zajc“ iz Rijeke izvedu komediju Branislava Nušića „Gospođa ministarka“ u adaptaciji i režiji rediteljke Tatjane Mandić Rigonat, a da 25. juna na istoj sceni Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke izvede „Derviš i smrt“ Meše Selimovića u dramatizaciji i režiji Dejana Projkovskog.

Kao značajan događaj u Narodnom pozorištu najavljuju gostovanje Kamerne opere iz Sankt Peterburga 26. juna sa „Elektrom“ Riharda Štrausa”, dok je dan kasnije predviđeno gostovanje danskog „Odin teatra“ na sceni „Raša Plaović“ sa predstavom „Cveće za Torgera“ Roberta Karerija u režiji Jadranke Anđelić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar