Foto:promo

Samostalna izložba Bogdana Đukanovića "Nakon tišine" biće otvorena 16. marta u 19 časova u Domu kulture Studentski grad.

„Kroz naizgled neprohodne predele institucija i socijalnih limitacija, mi idemo nesigurnim korakom. Ne, nije to pesimizam, ne možemo uperiti prstom i tačno identifikovati ovaj osećaj, ali on je tu, sveprožimajuć. Izložba „Nakon tišine“ umetnika Bogdana Đukanovića je jasan pokušaj da se uhvatimo ukoštac sa ovim fenomenima, ne da bi ih demistifikovali, ili čak razložili, nego da bi kroz njihovu rekreaciju dobili jasniji uvid u sopstvenu percepciju realnosti“, poručuje kustoskinja izložbe Jovana Trifuljesko.

Bogdan Đukanović (1996, Aranđelovac) završio je osnovne i master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Trenutno je student doktorskih umetničkih studija na istom fakultetu. Deo svojih studija proveo je na bilateralnoj razmeni na Akademiji lepih umetnosti u Si’Anu (Kina) i studentskoj razmeni na Beaux-Arts de Paris  (Francuska). Učesnik je prvog izdanja projekta “COMMONS” koji nosi radni naslov “Zamišljanje institucije budućnosti” u okviru kreativne platforme Gete instituta u Beogradu. Inicijator je osnivanja studentskog eksperimentalnog prostora Flu_OpenLAB u Beogradu.

Bonus video: Mrđan Bajić na otvaranju svoje izložbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar