Film Titan Foto: MCF MegaComFilm/Promo

"Titan", bajka za odrasle ispunjena besom, ljubavlju, usamljenošću, telesnom borbom, koristi neobične fizičke metafore da opiše emocionalno stanje glavnih junaka. Dovoljno je reći da je prošle godine priča usredsređena na Aleksiju koju igra izvanredna Agata Rusel, dugo nakon završetka Kanskog festivala bila glavna tema. Ova telesna, horor bajka stigla je i u domaće bioskope.

Nakon niza nereazjašnjenih zločina, otac se ponovo povezuje sa sinom koji se vodi kao nestao već deset godina. Glavna junakinja u filmu je Aleksija, divlja i kompulsivna plesačica koja se nalazi u središtu delirijumskog horora o telu. Francuska rediteljka Žulija Dukurno nazvala je ostvarenje po titanijumskoj pločici koja je ugrađena u Aleksijinu lobanju nakon saobraćajne nesreće u detinjstvu.

Film Titan Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Žulija Dukorno, koja je i prethodnim ostvarenjem „Sirovo“ (Raw) pred publiku iznela kontroverzan film, prošle godine je na veoma neobičan način, kada je moderator Spajk Li preuranjeno Žuliju proglasio pobednicom kanskog festivala, pobrala sve najbolje kritike za svoj film „Titan“.

U drugoj glavnoj ulozi pored Agate Rusel je i Vensan Lindon, koji, takođe, pokušava da kroti svoje telo, te su u filmu paralelno prikazane dve telesne transformacije.

Bonus video: Dolazak žirija na filmski festival u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar