Bajaga i E Play. PESMA “HOTEL JUGOSLAVIJA” BAJAGE I BENDA E-PLAY PROGLAŠENA ZA “PESMU GODINE” EMISIIJE BUNT
Bajaga i E Play Foto: Promo

Pesma "Hotel Jugoslavija" koju su prošle godine objavili Momilo Bajagić Bajaga i bend E-play, osvojila je najviše glasova žirija novoustanovljene nagrade "Pesma godine" u emisiji "Bunt".

Obrazlažući drugu po redu dodelu priznanja za najbolju pesmu, autorka i urednica emisije „Bunt“ Branka Glavonjić je istakla da iako su poslednje gotovo tri godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, znatno usporile dešavanja na domaćoj rok sceni u smislu javnog izvođenja ove muzike, ispostavilo se da stvaralački žar domaćih autora nije ugašen.

– Nagrada emisije „Bunt“ za pesmu godine je i ustanovljena da bi bila neka vrsta podrške u vremenima kada je sve važnije od umetnosti, jer svaka vrsta umetničke forme je poput hrane, vazduha i vode, nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu lepšom i lakšom. Kada čujete svakog meseca preko dvadeset pesama i vidite isto toliko sjajnih video ostvarenja, onda je i vaš zadatak da na neki način nagradite rad i trud muzičara, koji uprkos svemu vredno stvaraju – kaže Branka Glavonjić.

Bajaga i Maja E-Play Foto: Nebojša Babić/Promo

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog značajnog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prošle godine, kada je prvu titulu „Pesma godine“ (2020) osvojila kompozicija „Sloboda“ grupe E- play. Članovi žirija su bili: Katarina Epštajn (urednica emisije „Pop karusel“, Radio Beograda 1), Ana Milićević (urednica TV kanala RTS Muzika), Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka na Radio Beogradu 202), Stefan Jovčić (novinar i voditelj emisije Bunt) i Branka Glavonjić (autor emisije Bunt).

– Zahvaljujemo svima koji su o ovom priznanju odlučivali, hvala na nagradi, zaista nam je zadovoljstvo i čast – rekla je Maja Cvetković (E- play) u emisiji „Bunt“ i dodala:

Bajaga i Maja E-Play Foto: Nebojša Babić/Promo

– Prethodni period za mene kao autora nije bio baš sjajan zbog raznoraznih okolnosti i pitala sam se šta bih to mogla da učinim, kako da se izmestim i da se nešto lepo desi. I onda sam pozvala Bajagu, iako nisam imala sasvim jasnu ideju, niti kako bi to tačno trebalo da bude realizovano. Ali, nakon tog poziva sve je teklo spontano i lako smo se razumeli.

Momilo Bajagić Bajaga je istakao da se sa Majom Cvetković dugo poznaje i da mu se njen predlog odmah dopao.

– Inače mi se dopada to što ona radi. Zato je moja reakcija bila: „Hajde da probamo“. Kako je vreme odmicalo, sve smo lepše i lepše sređivali pesmu. Mislim da je baš dobra ideja da ljudi koji inače ne sviraju zajedno, ponekad naprave i taj iskorak da sarađuju i nešto naprave zajedno, naročito kad ispadne ovako dobro i na opšte zadovoljstvo, kao što je pesma „Hotel Jugoslavija – rekao je Bajaga.

Cvetkovićeva se nadovezala i rekla da je bilo zanimljivo iskustvo i da su divno sarađivali.

– Iako znamo kakva je Bajagina biografija i šta je sve postigao, kakvi su sve njegovi talenti, nisam znala kako ćemo se uklopiti. Dok smo radili na pesmi, a potom i tokom snimanja video spota, saznala sam i nešto novo o njemu i ispratila kakav je njegov pristup svakom segmentu nastajanja pesme, od stihova do muzike. Tokom procesa, odlično su se uklopili i ostali članovi mog i Bajaginog benda. Trut i Nemanja iz I pleja, kao i Lokner koji je dao specifičan šarm i sasvim poseban muzički „začin“ pesmi „Hotel Jugoslavija“ i sve je ispalo sjajno – ističe Maja.

Branka Glavonjić je dodala da joj je posebno drago što je nagrada za najbolju pesmu 2021. i ovog puta otišla u ruke bendu E-PLAY, „koji predvodi jedna žena, osnivačica, autorka, pevačica i basistkinja Maja Cvetković.“

– Premda je pesma „Hotel Jugoslavija“ koju je zajedno uradila sa jednom od najvećih zvezda regiona Momčilom Bajagićem Bajagom, već našla put do publike, tek če u budućem vremenu pokazati svoju izvornu lepotu, slojevitost i nijanse koje je ne čine jednokratnim, instant hitom. Ispostavilo se i da je video ostvarenje za pesmu „Hotel Jugoslavija“ Vuka Protića još jednom savršeno i slikovito ispratilo sve što je autorski tandem Cvetković / Bajagić želeo da nam muzički iskaže – zaključuje Glavonjićeva.

Bonus video: Maja Cvetković E-PLAY: Bajaga ima dečačku energiju

Komentari

Svi komentari (0)