Jugoslav Krajnov igra u monodrami "Čaj sa Kublaj - kanom" Foto: Bitef teatar/Promo

Produkcija trupe "Upalimo reflektore" pod nazivom "Čaj sa Kublaj-kanom" autora Saše Radonjića biće izvedena 4. februara sa početkom od 19 sati u Bitef teatru u okviru programa "Mesec nezavisne scene", saopšteno je iz ove institucije.

Monodrama „Čaj sa Kublaj – kanom“ jedan je od dva projekta koje će publika moći da vidi u Bitef teatru, koji je od prošle godine u program pozorišta uvrstio „Mesec nezavisne scene“, kao poseban prostor za podršku nezavisnim autorima i trupama.

Ova monodrama urađena je na Radonjićev tekst po adaptaciji i dramaturškoj intervenciji Aleksandra Milosavljevića. „Čaj sa Kublaj – kanom“ je, prema rečima autora, „intimna, džepna enciklopedija njegovih iskustava iz višemesečne borbe za život koja se odigravala 2009. godine“.

U komadu „oba lika“ – Pisca i Piščev glas igra Jugoslav Krajnov kome je posle trideset uloga u SNP-u i dvadesetak na scenama drugih teatara, ovo prva monodrama u karijeri.

Sledeći projekat u okviru „Meseca nezavisne scene“ na repertoaru Bitef teatra je u subotu, 13. februara. Sa početkom od 19 sati biće izvedena prezentacija psihodrame terapeuta Vuka Vukovića „Rađanje čoveka na ivici“, navodi se u saopštenju Bitef teatra.

Ova institucija će se i ubuduće, kako najavljuju, truditi da pruži podršku projektima nezavisne scene. A jedan od projekata koji je Bitef teatar podržao na prošlogodišnjem konkursu za nezavisne projekte „Future Fortune“ Dragane Bulut sa uspehom je premijerno izveden u berlinskom pozorištu Hau.