Zoran Simjanović
Zoran Simjanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kompozitor Zoran Simjanović, koji je preminuo juče u 75. godini od posledica koronavirusa, posthumno će dobiti Nagradu za životno delo Martovskog festivala, saopštili su organizatori ove manifestacije.

Odbor Martovskog festivala još prošle godine doneo je odluku da Zoranu Simjanoviću, kao jednom od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih kompozitora primenjene muzike, pripadne priznanje za životno delo, podseća se u saopštenju organizatora i dodaje:

„Budući da 67. Martovski festival zbog pandemije koronavirusa nije održan tokom 2020. godine, nagrada je trebala da mu bude uručena na svečanom otvaranju ovogodišnjeg, duplog izdanja manifestacije, 19. aprila u Domu omladine“.

Međutim, nakon tužne vesti o odlasku velikana naše filmske muzike organizatori Martovskog doneli su odluku da ovogodišnji 67/68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji će biti održan od 19-25. aprila u Domu omladine, bude posvećen Zoranu Simjanoviću, u znak sećanja na neizmerni doprinos filmu i muzici, koji će ostati trajno upisan zlatnim slovima u istoriju srpske kulture i umetnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar