Maja Gojković i Milovan Vitezović Foto: Ministarstvo kulture, Medija centar

Srbija je ostala bez jednog od najznačajnijih mislilaca i hroničara srpske stvarnosti, ocenila je Maja Gojković u telegramu saučešća povodom smrti velikog srpskog književnika Milovana Vitezovića.

U telegramu potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke kulture i informisanja navodi se:

– Sa velikom tugom sam primila vest o smrti našeg izuzetnog dramskog pisca, scenariste, profesora i pesnika Milovana Vitezovića. Srbija je ostala bez jednog od najznačajnijih mislilaca i hroničara srpske stvarnosti. Pamtićemo ga kao autora koji je u svakom od žanrova ostavio upečatljiv, samosvojan i prepoznatljiv trag, kao čoveka koji je trajno obogatio našu kulturnu, umetničku i književnu scenu. Ostaju njegova dela, da nas podsećaju na umetnika raskošnog talenta i budu uzor i putokaz mladim naraštajima – napisala je Gojkovićeva.

Pisac Milovan Vitezović preminuo je u 78. godini u Beogradu. Pisao je pesme, romane, drame, filmska i TV scenarija, eseje, kritike i aforizme.

Objavio je više od četrdesetak knjiga u preko 180 izdanja. Bio je autor 11 romana, koji su svi bili bestseleri. Knjige je objavljivao na nemačkom, engleskom, italijanskom, slovenačkom, ruskom, makedonskom, grčkom, rumunskom i hebrejskom jeziku.

Bonus video: Govor Verana Matića na komemoraciji Dušanu Mašiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar