Foto: Dragan Mujan/Nova.rs,Stefan Tomasevic/ATAImages

Jako mi je žao što čujem ovu vest. Tasa je bio divan čovek i veliki profesionalac, rekla je za Nova.rs glumica Ljubinka Klarić na vest o smrti Tanasija Uzunovića, koji je preminuo danas u 81. godini.

– Otišao je jedan od velikana glume i meni veoma dragi kolega i prijatelj. Zajedno smo radili zajedno i u pozorištu i gajili smo veliko poštovanje jedno prema drugom. Poznato je da je igrao teške predstave i da i kada mu nije bilo dobro gurao je do poslednjeg trenutka da odigra scenu. Takva je i drama „Berlinski zid“ gde je imao izuzetno zahtevnu ulogu i davao je sve od sebe, pripremao se i dva sata pred izvođenje da bi mogao da je iznese kako treba – priseća se Klarić.

„Berlinski zid“ Foto:BDP promo

Reč je o komadu po tekstu Željka Hubača, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića, gde su pored Uzunovića i naše sagovornice, igrali i Jovo Maksić, Nemanja Oliverić, Paulina Manov, Andrej Šepetkovski a premijerno je izdvedena 2016. u Beogradskom dramskom pozorištu.

Publika Tanasija Uzunovića i Ljubinku Klarić posebno pamti po ulogama u seriji „Moj rođak sa sela“.

– Nažalost, nismo imali mnogo zajedničkih scena ali činjenica je da je njegov deda Rajko ušao u legendu, i da smo svi stekli popularnost zauvek.

Datum, vreme i mesto sahrane Tanasija Uznovića biće naknadno saopšteni.

Bonus video: Voja Brajović – komemoracija Dejanu Mijaču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar