Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Muzički ciklus "FMU i Gvarnerius nagrađuju" danas i sutra će biti realizovan na pozornici Ustanove Gvarnerius sa početkom u 15:30 časova, kada će koncerte održati najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu, najavila je ova ustanova.

Najbolji studenti viole – Jelisaveta Čivović, Ana Đorđević i Veselin Jovanović nastupiće danas i izvesti dela Glinke, Bridža, Vebera i Vjutampa, dok sutra posetioce očekuje koncert soprana Katarine Radovanović, koja će uz klavirsku pratnju Strahinje Đokića, izvesti dela Mocarta, Gunoa, Dvoržaka, Verdija i Pučinija.

Violistkinja Čivović, diplomac sa FMU, osvojila je brojne nagrade – prvu na međunarodnom festivalu „Stringfest“ (2017), laureata na Republičkom takmičenju (2018), prvo priznanje na Republičkom takmičenju iz kamerne muzike (2019). Svirala je u međunarodnom orkestru „Triorca“ sa kojim je nastupala u Nemačkoj, Srbiji i Engleskoj, omladinskom evropskom orkestaru „ESYO“ sa kojim je svirala na koncertima širom Italije….

Ana Đorđević iz Kraljeva, takođe sa FMU, kao solista je dobitnik brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim smotrama – Međunarodno takmičenje gudača u Nišu, Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu i Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ u Beogradu.

Veselin Jovanović trenutno je student druge godine FMU u Beogradu, a već je osvojio nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Tokom 2017. u Madridu, u okviru projekta „Erasmus+“, bio je član orkestra i vođa viola.

Utorak je rezervisan za soprana Katarinu Radovanović, diplomca osnovnih i master akademskih studija na katedri za Solo pevanje FMU u Beogradu. Na sceni će joj se pridružiti i gosti koncerta tenor Stevan Karanac, mecosopran Svjetlana Đokić i bariton Luka Jozić, uz klavir spomenutog Strahinje Đokića.

Ulaz na oba koncerta je slobodan uz pridržavanje svih mera protiv Kovid- 19, dodaje se u saopštenju ove institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar