Foto:Screenshot

Valjevo džez festival će biti održan od 25. do 29. decembra, ali samo onlajn, zbog epidemioloških okolnosti, a publika će moći premijerno da čuje i novi album Jovana Maljokovića, saznaje Nova.rs.

Džez festival u Valjevu biće ipak održan posle niza peripetija: umalo je proletos ukinut posle 35 godina održavanja, nakon što je bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović dva dana pred ukidanje vanrednog stanja samovoljno doneo odluku da ta manifestacija „neće biti održana zbog nedovoljnih sredstava u budžetu grada Valjeva“.

Organizori su se odmah pobunili, ističući da će festival biti održan „na ovaj ili onaj način i 36. put i još mnogo puta narednih godina“, podrška im je stigla sa raznih strana i Gvozdenović je pod pritiskom javnosti promenio odluku.

Organizatore je među prvima podržao saksofonista Jovan Maljoković, jedan od osnivača Valjevo džez festivala i njegov dugogodišnji direktor.

Uprkos pokušajima da se pronađe način da koncerti i prateći programi budu održani uživo tokom jeseni, kompletna situacija sa kovidom je značajno otežana i organizatori su bili prinuđeni da festival presele na internet.

Ljubitelji džeza će, prema našim saznanjima od ljudi uključenih u organizaciju, svake večeri od 21 sat na kanalu Valjevo džez festivala na Jutjubu moći da gledaju svirke stranih i domaćih izdavača, od kojih su neki snimili svoje nastupe specijalno za ovu priliku.

Kompletna lista učesnika i satnica trebalo bi da bude objavljena sutra na zvaničnom festivalskom sajtu, a izvesno je da će Jovan Maljoković premijerno predstaviti album „Reka života“, koji je snimio sa svojim Balkan Salsa Bandom i objavio ga 25. novembra za PGP RTS.

Na albumu su od 12 numera pet instrumentali, a sedam je snimljeno sa Beti Đorđević, Goricom Šutić, Ilijom Mihailovićem, Jovanom Antićem, Jelenom Vlahović i glumicom Marijom Vicković kao gostima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar