beograd miholjsko leto koronavirus foto vesna lalić/nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Decembarski ciklus "Koncerti u Galeriji" u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda otvara u ponedeljak, 7. decembra od 16 sati nastup pijanistkinje Jovane Nikolić, saopšteno je iz te ustanove kulture.

Do kraja meseca biće održana još dva koncerta u galeriji Artget, a broj mesta u ovom prostoru ograničen je zbog loše epidemiološke situacije, zbog čega će svi nastupi dan kasnije biti dostupni onlajn, na Jutjub kanalu Kulturnog centra Beograda, dodaje se u saopštenju iz KCB.

Nikolićeva, koja otvara ciklus u ponedeljak, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom je završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u nemačkom gradu Karlsrueu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, a publici u galeriji Artget predstaviće se sa klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Dve nedelje kasnije, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković, uz specijalnu gošću – pijanistkinju Jasnu Đurović iz Banja Luke.

Na repertoaru koncerta Milojkovića, koji je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, biće dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.

Pred sam kraj godine, 28. decembra pred publiku će izaći violinistkinja Jovana Udović, koja će izvesti novogodišnji koncert sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom. Učenica Škole za muzičke talente u Ćupriji, koja je do sada osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, predstaviće se sa delima Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona.

To je, ujedno, i jedini koncert koji će odmah biti emitovan onlajn na Jutjub kanalu KCB-a 28. decembra od 12 časova, navodi se u saopštenju KCB.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar