Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Manifestacija “Knjiga na Trgu”, prvobitno najavljena za predstojeći vikend, pomerena je za 24. i 25. oktobar, saznaje Nova.rs.

Manifestacija „Knjiga na Trgu“, koju su izdavačke kuće okupljene oko Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) pripremale u dogovoru sa gradskim vlastima za predstojeći vikend, odložena je za nedelju dana. Organizatori su se, prema našim saznanjima, odlučili za novi termin jer su se pojedini izdavači koji žele da učestvuju javljali sa molbom da se manifestacija odloži, strepeći da će se kiša i trenutno loše vremenske prilike produžiti i za vikend.

Iz UPIS-a napominju da „Knjiga na Trgu“ nije alternativa Sajmu knjiga, kog neće biti ove jeseni. Organizatori navode i da je ova manifestacija svesno organizovana na otvorenom, s obzirom na povećan rizik od koronavirusa u zatvorenim prostorima, sa ciljem da „pruži mogućnost čitaocima koji nisu mogli da dođu na sajam da se sretnu sa novim izdanjima kod onih izdavača koji ih imaju“.

„Knjiga na Trgu“ namenjena je pre svega izdavačima koji nemaju svoje knjižare, ali su pozvani svi, bez obzira na to kom udruženju pripadaju, dodaju oni.

Sa druge strane, „Laguna“ i „Vulkan“, kao izdavači sa velikim lancima knjižara, neće učestvovati na ovoj manifestaciji, nego će tokom „meseca knjige“ od 15. oktobra prirediti „sajamske dane“ sa popustima u svojim knjižarama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar