Ivan Karl i Janko Baljak
Ivan Karl i Janko Baljak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl ocenio je da ostavka reditelja Janka Baljka na sva mesta u telima gde je angažovan kao profesor Fakulteta dramskih umetnosti (FDU), nije akademski već demagoško-medijski čin, koji, kako kaže, podstiče podele i razlike tamo gde im nije mesto.

Karl, koji je član člana Saveta FDU kojeg je izabrala Vlada Srbije, u pisanoj izjavi Tanjugu, kaže da ostavka Baljka promoviše politički stav ili interes kao obavezujuće uputstvo za odnos prema svakome ko se ne uklapa u nečiji partijski ili ideološki okvir.

„Baljkovu ostavku komentarišem iz pozicije nekoga ko je završio FDU, gde je diplomirala i Suzana Vasiljević. FDU je njen fakultet isto koliko Baljkov, moj ili svakog drugog sadašnjeg i nekadašnjeg studenta“, naveo je Karl.

Karl je time reaovao na Baljkovu ostavku na sva mesta u FDU, zbog izbora Suzane Vasiljević, savetnice za medije predsednika Republike, u Savet tog fakulteta.

FDU je sinoć u saopštenju istakao da će nova članica Saveta Suzana Vasiljević, kao diplomac te visokoobrazovne institucije, sigurno zastupati njene interese u Vladi Srbije.

Bonus video: Janko Baljak o tenzijama uoči novih blokada šansama opozicije na izborima

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare