Foto: Atelje 212

Rediteljka Iva Milošević dramatizovala je roman “Simptomi” Milice Snive koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje.

U ovom romanu, Milošević prepoznaje dramski potencijal i uspeva da progovara o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom…

Ana Mandić Foto: Atelje 212

Glavna junakinja ove predstave je Sanja koja je na prekretnici života. Živi sa dementnom tetkom od kako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli. Ona se suočava sa činjenicom da ju je muž koji je na samrtničkoj postelji prevario, te da je i ona njega varala, i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi.

Jednog dana Sanja odlučuje da izvrši samoubistvo. U trenutku kada krene nožem ka venama svoje podlaktice pred njenim očima se odmota ceo dotadašnji život i odlučuje da je ipak život dragocen i da ga je vredno živeti.

Iva MIlošević i NOvica Antić, direktor Ateljea 212 Foto: Atelje 212

Autorka drame Milica Sniva rođena je 1986. u Beogradu. Diplomirala je socijalnu politiku i socijalni rad na Fakultetu političkih nuka. Njenu knjigu “Simptomi” objavila je Partizanska knjiga.

Iva Milošević je u Ateljeu 212 režirala više predstava, a trenutno je na repertoaru njen komad “Amsterdam”.

Predstava “Simptomi” je zamišljena kao intimna sa četvoro glumaca. Igraju Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenograf Gorčin Stojanović, a kostimografkinja Marija Marković Milojev.

Bonus video: Aplauz za ekipu filma „Čuvari formule“ na premijeri u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar