Podeli
Foto: Promo, EPA/EFE, Profimedia

Posle velikog uspeha serije "Normalni ljudi", zasnovane na romanu literarne senzacije Sali Runi, BBC i Hulu snimaju i "Razgovore s prijateljima" po njenoj prvoj knjizi. Glavne uloge u ovoj seriji igraće Alison Oliver, Saša Lejn, Džo Alvin i Džemima Kirk, a reditelj je ponovo Leni Abrahamson.

Snimanje serije “Razgovori s prijateljima” trebalo bi da počne u Dablinu i Belfastu ove godine, a predviđeno je i da se snima u drugim evropskim gradovima, a prikazivanje je planirano za 2022. godinu.

Praktično odmah pošto je počelo snimanje serije “Normalni ljudi” po romanu irske autorke Sali Runi, producenti britanskog javnog servisa izneli su i planove za seriju po njenom prvom romanu. Uspeh “Normalnih ljudi” samo ih je učvrstio u nameri da snime i “Razgovore s prijateljima” i udružili su snage sa platformom Hulu.

Sada je poznata i kompletna postava glumaca u glavnim ulogama. Bračni par igraće Džo Alvin, zvezda filma “Omiljeni” (The Favourite), poznat i po vezi sa Tejlor Svift, i Džemima Kirk, poznata iz hit serije “Devojke” (Girls). A uloge dve prijateljice i nekadašnje ljubavnice igraće Saša Lejn (“Utopija”) i novo lice, mlada irska glumica Alison Oliver, koja se probila istovremeno kada i serija “Normalni ljudi”, prenosi magazin “Dedlajn”.

Serija od 12 epizoda će govoriti o dvoje studenata sa koledža u Dablinu, Frensis (Alison Oliver) i Bobi (Saša Lejn) i njihovoj čudnoj, neočekivanoj vezi sa bračnim parom, Melisom i Nikom (Kirkova i Alvin). Neizbežni su i komplikovani ljubavni odnosi među njima. Frensis i Bobi nekada su bile u ljubavnoj vezi, ali su ostale bliske prijateljice fascinirane bračnim parom. Do te mere da se Frensis i Nik upuštaju u tajnu vezu. “Uskoro njihova veza počinje da stavlja na probu odnos Frensis sa Bobi, primorajući Frensis da preispita shvatanje same sebe i njihovog prijateljstva”, navodi se u sinopsisu.

Foto: Promo

Čitaoci “Razgovora s prijateljima” znaju da je dobar deo romana dat u unutrašnjim monolozima, a da se razgovori, osim uživo, odvijaju i preko četova, mejlovima i telefonom, pa će biti zanimljivo videti kako je knjigu adaptirala grupa scenarista predvođena Elis Birč (sarađivala je i na “Normalnim ljudima”) i šta je od toga napravio irski filmski i televizijski reditelj Leni Abrahamson, svojevremeno nominovan za Oskara sa filmom “Soba”.

Sali Runi je za roman “Razgovori s prijateljima”, objavljen 2017. godine dok je još bila na master-studijama dobila nagradu „Sandej tajmsa“ za mlade autore, kritika je knjigu dočekala sa pohvalama, a sa njim je postigla i planetarni uspeh kod čitalaca.

Mlada autorka živi skromno u ruralnom delu irske, a za jesen je najavljen i izlazak njenog trećeg romana, pod naslovom “Lepi svete, gde si”.

“Sali Runi savršeno i lepo u njenim pričama hvata komplikovanu dinamičnost veza. Nakon što su ‘Normalni ljudi’ oživeli i doživeli veliki uspeh, čast nam je što možemo da izvedemo isto to sa ‘Razgovorima s prijateljima'”, poručila je Beatris Springborn iz “Hulua”, dodajući da je zadovoljna kreativnom saradnjom sa Sali Runi, izvršnim producentima, rediteljem i BBC-jem, što je “saradnja snova”.

Komentari

Vaš komentar