Marko Grabež Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedan od naših najperspektivnijih mladih glumaca Marko Grabež, kako smo saznali u pozorišnim krugovima, uskoro će postati stalni član Ateljea 212.

Marko Grabež široj javnosti postao je poznat ulogom inspektora Božidara Zečevića u seriji „Senke nad Balkanom 2“, a prošle jeseni je zablistao kao Mihael Berg, glavni junak drame „Čitač“ u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Borisa Liješevića.

Informaciju da će postati stalni član Ateljea za Nova.rs potvrdio je upravnik ovog teatra Novica Antić.

– Ove sezone smo u stalni angažman pored Hane Selimović primili i dvoje glumaca koji su bili deo naše kuće ali ne u stalnom radnom odnosu, to su Ivan Mihailović i Ana Mandić. I sada nam se ukazala prilika da primimo i Marka Grabeža, koji je već pokazao svoje glumačke kvalitete i organski se uklapa u naš ansambl. Reč je o izuzetnom mladom čoveku i radujemo se što će biti deo Ateljea – izjavio je Antić za naš portal i dodao da je jako važno što su i u vreme pandemije bili u prilici da podmlade ansambl:

– Nastavićemo u tom pravcu i raduje nas što trenutno u dve naše nove predstave, „Sin“ i „64“, igraju tri studenata FDU. To su Luka Grbić, Relja Janković i Denis Murić, i nastavićemo sa prijemom mladih koliko god nam situacija to bude dozvoljavala.

Novica Antić, upravnik Ateljea 212/Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Marko Grabež je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića Peleta. Kao student je već glumio Nedeljka Čabrinovića u seriji i filmu „Branio sam Mladu Bosnu“ Srđana Koljevića, kao i u filmu „Otadžbina“ Olega Novkovića.

Neke od predstava u kojima je glumio su „Grobnica za Borisa Davidoviča“ (srpsko-hrvatsko-slovenačka koprodukcija), „Dnevnik o Čarnojeviću“, „Ajnštajnovi snovi“, „Kafa i cigarete“, „Ukalupljivanje“, „Deca radosti“, „Urnebesna tama“, „Noževi u kokoškama“, „Magareće godine“, „To feel or not to feel“ (samostalni projekat)… Kao i u serijama „Jutro će promeniti sve“ i „Močvara“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar