Katarina Gojković
Katarina Gojković Foto: N1

Jedino što je važno sada jeste da se krene u rekonstrukciju pozorišta Boško Buha na Trgu Republike broj 3 i da "neki ljudi" shvate da je to pozorište veće od svih nas, rekla je glumica tog teatra Katarina Gojković.

Gojkovićeva je navela i da veruje da „neće biti izigrani“, kao i da predsednik Srbije može da reši ovu situaciju za jedno popodne, podsećajući da su glumci dali rok od mesec dana.

– Kad sve ovo sabereš shvatiš da smo mi jedna ozbiljna kolateralna šteta, mi koji radimo u Buhi. Ovakvih problema je bilo i ranije, i pre 20 godina, hoće li se ovo uraditi ili da li ćemo imati ovu ponudu, i nikad ništa nismo mogli da uradimo i uvek prozivaju nas da nismo dovoljno glasni, evo sad smo glasni – kazala je glumica.

Govoreći o pojedinim kritikama da je ovo sada „naplata za odsustvo pobune onda kada je bila potrebna“, Gojković je rekla da ne zna šta bi trebalo da urade glumci pozorišta Boško Buha.

– Šta treba da radimo, najlakše je da pričamo kad nismo u toj koži, najlakše je reći – zašto nismo izašli? Nismo mogli da izađemo ovako kako smo sad izašli, jer smo imali čvrsta obećanja, (Goran) Vesić te gleda u oči i kaže: to je sad gotovo, građevinska dozvola, vi u avgustu krećete – navela je i dodala da je jasno da su to bila predizborna obećanja.

– I tad je bio pominjanja Beograda na vodi kao dodatne scene, mi smo mislili – super, da imamo još nešto ekstra. Bila su razna obećanja, imali smo razgovore sa gradskim vlastima. Ali mi nismo neka balavurdija, nismo pleme u Bošku Buhi koje će na svaku rečenicu gradske vlasti reći: ne, vi nas lažete! Mi sačekamo i vidimo da ne ide, čujemo jedno obećanje, nije ispunjeno, čujemo drugo… mi smo prvi put sad dobili snagu da podržimo to što sad grad govori – objasnila je.

Boba Latinović i Olga Odanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Gojković je dodala da je kolektiv zato i izašao sad u medije, jer je sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić rekla da ovo mora da se reši.

– Kada to kaže jedna žena i to tako sugestivno, ja želim da poverujem. Ali sam bila oduševljena što smo rešili, da uprkos svim obećanjima, da mi ovog trenutka podržimo sekretarku za kulturu, i mi podržimo Grad, tako što ćemo napraviti konferenciju za štampu – rekla je i napomenula da članovi Buhe danas imaju sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i da veruje da će to imati ozbiljan eho.

– Ovo do sad su sve bile manje instance, kad pričaš sa premijerom ove zemlje mislim da bi to trebalo da ima neki ozbiljniji eho, i ne bih volela da se to drugačije završi – kazala je.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Glumica je podsetila da je kolektiv dao rok od mesec dana da se problem reši i naglasila da sve može da reši predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Verujem da je cela ta uknjižba nekog Bosanca rešiva u slučaju da se tom temom pozabavi sam predsednik, za jedno popodne. Sve ovde može, ja mislim da smo dovoljno bili glasni. Znam da je Vučić zauzet i da ima teška posla, ali nisam sigurna da zna ko radi posao oko njega, a on može jednim potezom da reši, to i bi bilo najbolje. Molim ga da ovo reši.

Veo tekst pročitajte na N1.

Bonus video: Boško Buha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare