Foto: Promo

U Srpskom narodnom pozorištu održana je prva proba za predstavu „Revizor“ Nikolaja Gogolja u režiji Petra Jovanovića, koju ovaj teatar prvi put radi u koprodukciji sa Pozorištem mladih.

Ovom događaju su prisustvovali Milovan Filipović, direktor Drame SNP, i Mihajlp Nestorović, direktor Pozorišta mladih, koji su procenili da bi prva ovakva saradnja ova dva teatra mogla da probudi neke, do sada neotkrivene umetničke potencijale dve pozorišne kuće i označi početak rađanja, za glumce i publiku, uzbudljivog umetničkog dela kao što je „Revizor“.

Foto: Promo

Ekipa predstave se, kako se navodi u saopštenju, neće baviti politikom, niti dnevno-političkim događajima, iako je sve oko nas politika, iako sve izgleda upravo kao da je ceo svet pozornica na kojoj upravo politika igra dance macabre sa Gogoljem u rukama…

Pored reditelja Petra Jovanovića, u autorskom timu su dramaturškinja Nikolina Đukanović, kostimografkinja Milica Grbić Komazec, scenografkinja Marija Kalabić i kompozitor Bojan Milinković.

Foto: Promo

Glumačku ekipu čine: Darko Radojević, Strahinja Bojović, Jovana Balašević, Emilija Milosavljević, Ervin Hadžimurtezić, Tanja Pjevac, Marija Radovanov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Ivan Đurić.

Premijera je 25. januara na sceni Pozorišta mladih. Zamišljeno je da se u prvom periodu “Revizor” igra na sceni u Ignjata Pavlasa, a potom će se preseliti na Pozorišni trg, u zgradu Srpskog narodnog pozorišta, što je takođe nešto što se, kao praksa, isprobava prvi put u Novom Sadu.

Bonus video: Premijera predstave „Zaljubljeni Šekspir“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar