Janko Popović Volarić Foto:ZVONIMIR FERINA
Janko Popović Volarić Foto:ZVONIMIR FERINA

Popularni hrvatski glumac Janko Popović Volarić, koga pamtimo po serijama „Tajkun“, „Jedini izlaz“, „Čudne ljubavi“, kao i „Obični ljudi“, „Ponos Ratkajevih“, „Kud puklo da puklo“, gostovaće 12. marta u 19.30 časova u predstavi „Veliki Getsbi“ na sceni Madlenianuma, saopštili su iz ovog teatra.

Ovo je prvi put da će Volarić nastupiti u nekom srpskom pozorištu, a zameniće Miloša Timotijevića u ulozi Toma na poziv rediteljke Ane Radivojević Zdravković, direktorke Drame Madlenianuma.

– Mislim da Miloš Timotijević i ja jednako iščitavamo taj lik, tako da smatram da će razlike biti jedino u našim glumačkim habitusima i tu će se najviše razlikovati naše interpretacije. Svi znamo takvog jednog „Toma” – samouvjerenog, bahatog tipa, rođenog sa „zlatnom žicom”, koji s tom pretjeranom sigurnošću zapravo skriva neku svoju slabost i nesigurnost, te igra jedan život za „publiku”. A drugi živi „iza zastora”, te zapravo nije ni slobodan ni sretan, a kao takav, ni uvijek dobronamjeran ni empatičan – istakao je Janko Popović Volarić za sajt Madlenianuma.

Tamara Aleksić u predstavi „Veliki Getsbi“ Foto: Promo/Madlenianum/Milan Djakov

Rođen je 1980. u Zagrebu, gde je diplomirao glumu na Akademiji dramske umetnosti. Igrao je u četrdesetak predstava u mnogim hrvatskim pozorištima – HNK Varaždin, HNK Šibenik, Teatar ITD, Teatar Exit i Zagrebačko kazalište lutaka, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni. Snimio je brojne filmove i serije. Dobitnik je Zlatne arene za glavnu mušku ulogu u filmu „Comic Sans“ 2018. na filmskom festivalu u Puli.

Repriza predstave „Veliki Getsbi“ sa Jankom Popovićem Volarićem je na repertoaru Opere i teatra Madlenianum i 30 marta od 19.30 časova.

Bonus video: Janko Popović Volarić – Volim da glumim na srpskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar