Predstava "Veliki Getsbi", po kultnom romanu Skota Ficdžeralda koji je dramatizovao Hristo Bojčev, i u režiji Ane Radivojević Zdravković, posle odlaganja zbog pandemije, izvedena je sinoć u obnovljenom izdanju u Madlenianumu koji je ovom premijerom proslavio 23. rođendan.

Radnja romana smeštena je u 20. vek u doba džeza i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san. Na raskošnim pozornicama grada koji nikada ne spava i Getsbijeve vile smenjuju se bogati skorojevići, starlete, isprazni likovi tadašnje elite, dok glavni junak, svestan svog porekla i trenutka u kojem živi, nesrećan u ljubavi, ostaje jedini iskreni svedok vremena…

„Veliki Getsbi“, jedan od najboljih američkih romana 20. veka, po kojem je snimljen antologijski film u režiji Baza Lurmana, u pozorišnoj verziji u Madlenijanumu prvi put je izveden 2015. godine.

Foto:Zoran Škrbić

U obnovljenoj verziji koju je publika videla sinoć, glavnog junaka Džejka Getsbija igra Branislav Trifunović, lik Dejzi je poveren Tamari Aleksić, a u glumačkoj ekipi su i Miloš Timotijević (Tom), Ljubomir Bulajić (Nik), Milica Janketić (Džordan), Milan Čučilović (Čester), Sofija Juričan (Lusila), Borka Tomović (Mirta), Maja Lukić (Ketrin), Vladimir Tešović (Vilson).

U ulozi Pemi su devojčice Dunja Mihailović/Lena Cenić, a u predstavi nastupa i pas, francuski buldog Kum.

Tu su i raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar.

Bonus video: Najava premijera u Beogradskom dramskom pozirištu za 2022. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar