Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Radovi profesora Grafičkog odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu biće izloženi od srede, 7. aprila u Galeriji ULUS, u okviru obeležavanja 80 godina od uvođenja Grafike u nastavni program i formiranja tog odseka, saopšteno je iz ULUS.

U Galeriji ULUS biće predstavljeni radovi aktivnih nastavnika Grafičkog odseka Fakulteta – redovnih profesora Žarka Smiljanića, Miodraga Mlađovića, Dragana Momirova, Кatarine Zarić, Vladimira Veljaševića, Aleksandra Mladenovića, vanrednog profesora Adama Pantića, docenta Vladimira Milanovića, asistenta Nikole Velickog i umetničkog saradnika Mine Rakidžić.

„Heterogeni stilski i izvođački pristupi odlikuju poetska kazivanja ovih stvaraoca koji su ovenčani brojnim nagradama i priznanjima“, navodi se u saopštenju ULUS, uz ocenu da se radi o aktivnim učesnicima ne samo domaćeg likovnog života, već i šire.

Izložba daje i uvid u stvaralački duh te generacije nastavnika i saradnika Grafičkog odseka. Fakultet likovnih umetnosti povodom jubileja priređuje izložbe u Galeriji Udruženja, Galeriji FLU i Centru za Grafiku FLU, kao i izdavanjem monografije o Grafičkom odseku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar