Flešdens, Flashdance, mjuzikl, predstava, Pozorište na Terazijama, premijera
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Premijera mjuzikla "Flešdens", održana sinoć u Pozorištu na Terazijama, skupila je mahom publiku koja je pred sam početak bila spremna na dozu opuštanja i nostalgije.

Oni nešto stariji, koji i dalje u sećanju čuvaju film iz 1983. su premijerno izvođenje sigurno dočekali sa većim očekivanjima od mlađih ljudi u publici koje je oduševila mlada i sveža postava.

Oni koji su očekivali srpsku Dženifer Bils na sceni, sigurno su bili iznenađeni mladom postavom kojoj je data prilika da u novom mjuziklu na Terazijama pokaže šta zna. 

Kako je rekao i sam direktor pozorišta Aleksandar Đaja, libreto za originalni mjuzikl se razlikuje od filmskog scenarija, a šansa je data mladim glumcima i talentima među kojima su i studenti Akademije i završeni studenti. 

Na sceni i oko scene bilo je ukupno preko 100 ljudi, a kako je najavio reditelj Vladan Đurković ukupno postoji pet uloga i 10 alternacija. 

Flešdens, Flashdance, mjuzikl, predstava, Pozorište na Terazijama, premijera
Scena iz predstave Flešdens Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Čuvenog Nika Harlija tumače Slaven Došlo i Arsenije Tubić, a Aleks Ovens  Nevena Nerandžić i Mina Nenadović, a jednu od zapaženih uloga, penzionisane balerine Hane tumači i Tanja Bošković.

Zaplet počinje kada se u fabrici u kojoj radi Aleks Ovens, pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli, koji se zaljubljuje u nju. Za to vreme njena najbolja prijateljica Glorija podstiče Aleks da ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu plesačku akademiju Šipli.

Predstava „Flešdens“  traje dva i po sata, ali muzičke i plesačke bravure cele ekipe, kao i česte promene scenografije, kao  i odlični efekti su učinili da je publika bez daha gledala premijerno izvođenje. 

Autori stihova su Robert Keri i Robi Rot, na srpski ih je preveo i prepevao Slobodan Obradović. Radi se o čak 26 songova. 

Predstava „Flešdens“ imala je svetsku premijeru 2008. godine u Kraljevskom teatru u Plimutu, a američka turneja mjuzikla „Flešdens“ održana je 2012. godine. Izvodi se i u Evropi – Švajcarskoj, Češkoj, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Španiji.

Bonus video:

Predstava Te noći sam je video u JDP-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare