The Dig, film
Scena iz filma "Veliko iskopavanje"; Foto: Promo

Britanski film "Veliko iskopavanje" u režiji Sajmona Stouna sa Rejfom Fajnsom i Keri Maligan u glavnim ulogama otvoriće 49. Fest, najavljen od 7. do 16. maja u više dvorana u Beogradu.

Britanski film, koji je po istinitoj priči režirao australijski sineasta, biće prikazan na otvaranju 49. Međunarodnog filmskog festivala u Sava centru, javio je Tanjug.

Prodaja karata za 49. Fest, najavljenog od 7. do 16. maja u salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine i „Sinepleksa“ u Galeriji Beograd počinje sutra na blagajnama ovih sala, s tim što se za sve projekcije osim u „Sinepleksu“ mogu kupiti i onlajn. 

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod sloganom „Povratak u budućnost“, a u programu će premijerno biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske i srpske produkcije u sedam celina: Glavni takmičarski program, Gala, Fest-ovih 50, Fest fokus, Fest 49, Glavni program van konkurencije i Intro Fest.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i predsednik Odbora Festa kazao je za Tanjug da se 49. izdanje na konvencionalan način održava u vreme koronavirusa.

„Proći će u radnoj atmosferi, bez pompe, fanfara, svetkovina. Gledaćemo filmove, navijaćemo za filmove i bioskope koji su pretrpeli psihološki i ekonomski udar, postali kolateralna šteta kovida. Slogan 49. izdanja je istoimeni film Roberta Zemekisa, prikazan na 16. Festu kada ga je pred prepunom salom Sava centra najavio Emir Kusturica. Ove godine u toj velikoj kući Festa na svakoj projekciji biće najmanje 500 gledalaca u zavisnosti od epidemiološke situacije i stava Kriznog štaba“, poručio je Karl.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar