Sa otvaranja prošlogodišnjeg Festa. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Početak ovogodišnjeg Festa još jednom je pomeren za više od mesec dana zbog loše epidemiološke situacije u zemlji i novi termin je od 7-16. maja, saopštili su organizatori.

O mogućnosti odlaganja početka festivala Nova.rs je već pisala. A prethodno najavljeni termin održavanja 49. po redu filmskog festivala, podsetimo, bio je 2 -11. april, međutim do pomeranja za više od mesec dana došlo je zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Centar beogradskih festivala (CEBEF) najavio je prethodno da će tokom trajanja Festa biti prikazano više od 70 premijernih filmova u salama Sava centra, Kombank dvorane, Sinepleksa i Doma omladine.

Festival će biti održan pod sloganom „Povratak u budućnost“, u skladu sa namerom organizatora da Fest, kao najveća i jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija u zemlji i regionu, doprinese oživljavanju velikog platna i povratku publike u bioskope.

Predviđenih 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije trebalo bi da bude prikazano u okviru sedam programskih celina, a festival će biti zatvoren projekcijom nove, premontirane verzije Kopolinog filma „Kum 3“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar