Scena iz filma Noćna smena Foto: Promo

Film "Noćna smena" rediteljke En Fontejn, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Berlinu 2020, od četvrtka 4. februara naći će se na na repertoaru domaćih bioskopa, saopštio je Megakom film.

Pozadinu priče ove krimi drame, koja je otvorila drugi Festivala francuskog filma u Beogradu, čini deportacija migranata.

Belgijsko-francuska glumica Virdžinija Efira, zajedno sa glumcima Omarom Sijem i Pejmanom Maodijem, u filmu „Noćna smena“ tumači lik pripadnika policijske službe. Jedne noći poverena im je neobična misija da na aerodrom odvezu migranta.

Scena iz filma Noćna smena Foto: Promo

Na putu ka aerodromu otkrivaju da će čovek koga odvode biti osuđen na smrt ukoliko se vrati u svoju zemlju. Trio imati samo jednu noć da odluči o sudbini ovog čoveka, kratak je siže ovog ostvarenja.

Deportacija migranata u drami En Fontejn čini osnov 24-časovnom uranjanju u srž policijske stanice, gde glavni akteri tokom jedne noći na dužnosti, dospevaju u nepredviđenu situaciju.

– Dopala mi se dinamika između ta tri lika. Svidelo mi se što imaju poslove koji ih ne obavezuju na razmišljanje jer moraju da slede jasno formulisana pravila. Ženski lik je taj koji podstiče na promenu i remeti rutinu. Njena krhkost i ranjivost navode je da postavlja pitanja i razmišlja o humanosti svog zadatka – izjavila je rediteljka En Fontejn nakon premijere filma na Belinalu.

Otvarenje je adaptacija romana mladog francuskog pisca Igoa Borisa iz 2016. godine.

Osim Virdžinije Efire i Omara Sija zvezde filma „Nedodirljivi“ uloga u filmu „Noćna smena“ poverena je i američko-iranskom glumcu Pejmonu Maodiju poznatom po ulozi u iranskom filmu „Razvod“ koji je 2011. godine dobio nagradu Oskar za najbolji strani film.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar