Festival uličnih svirača, Novi Sad
Foto: Promo

Organizatori su juče predstavili koncept i vizuelni identitet ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača - Gradić fest, koji će se u Petrovaradinu održati od 26. do 28. avgusta pod sloganom "Počnimo ljubav ispočetka".

„Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra. Ovogodišnji slogan Festivala uličnih svirača, pod nazivom ‘Počnimo ljubav ispočetka’ slavi nove početke“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je dodato da će ovogodišnje izdanje festivala biti „omaž“ zabavnoj muzici pedesetih i šezdesetih godina 20. veka i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina.

„Ovaj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija“, navedeno je.

Kako je objašnjeno, vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest, takodje je inspirisan estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, što se očituje kroz sveže jarke i kontrastne boje, u savremenoj interpretaciji.