Iz filma "Tranzicija" Foto: Promo

Filmski centar Srbije (FCS) pokrenuo je svoj kanal na “Jutjubu” kako bi ljubitelji filma mogli besplatno da gledaju domaća ostvarenja.

Pred gledaocima su trenutno kratkometražni igrani filmovi i dokumentarci, a plan je da se svakog dana na kanal dodaje po jedan film, najavljuju u FCS.

Ljubitelji filma od sinoć  mogu da, kako kažu u FCS, pogledaju zapažene i nagrađivane filmove, pa se na Jutjub kanalu već može naći prvih šest ostvarenja.

Kadar iz filma „Žicka“ Foto: Promo

Tu su kratkometražni filmovi „Žicka“ Ivana Bukvića i „Samo devojčice plaču“ Vladimira Milovanovića, „Život traje tri dana“ Katarine Koljević i „Kamen u ruci“ Stefana Ivančića, „Tranzicija“ Milice Tomović, kao i dugometražni dokumentarac Katarine Mutić pod nazivom „Tako mi na istoku“.

Iz filma „Kamen u ruci“ Foto: Promo

 


U FCS navode da su naglasak za sada stavili na filmove nastale uz podršku ove kuće, ali su pozvali sve producente da preko njihovog kanala publici predstave svoje novije i starije filmove.

Sličan gest već su napravili organizatori značajnih svetskih festivala, organizujući „Draga moja Karantina“ smotru onlajn, a svoju bazu sa više od 300 filmova „otključali“ su i ustupili za besplatno gledanje organizatori amsterdamskog IDFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram