Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na lokalitetu Feliks Romulijana 8. avgusta gostovaće čuveni holivudski glumac Džon Malkovič sa multimedijalnom predstavom "Paklena komedija - ispovest serijskog ubice" u kojoj nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra, potvrdio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

– Očekuje se da će veliki broj ljudi doći na ovaj centralni kulturni događaj tokom avgusta, iako su predviđene ulaznice od 1.000 dinara, jer ovako veliki projekat ne bi mogao drugačije da se realizuje – istakao je Ničić, pišu „Novosti“.

„Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao ubica iz bečkih šuma, koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo osamnaestogodišnje Margret Šafer, a potom u zatvoru otkrio dar za pisanje i autobiografskim romanom „Čistilište ili izlet u zatvor – Izveštaj krivca“ doživeo slavu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ulaznice za ovu multimedijalnu predstavu i svojevrsni performans Džona Malkoviča „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“, koji organizuje Grad Zaječar sa ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnim muzejom Zaječar i „Art linkom“ iz Beograda, uskoro će biti u prodaji u zaječarskom teatru, ali i na prodajnim mestima u Nišu i Beogradu. Na sam dan ovog velikog kulturnog događaja karte će se prodavati u pozorištu, a od 18 časova na Feliks Romulijani.

– Ovo je prava ideja da se veliki broj događaja dešava na Feliks Romulijani i meni je drago da su građani sa oduševljenjem prihvatili sve ovo. Prema najavama, biće više posetilaca, nego što smo mi očekivali. Saradnja između Narodnog muzeja, pozorišta i Turističke organizacije daće neki novi polet u turizmu u Zaječaru – kaže Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog teatra.

Bonus video: Premijera predstave „Zaljubljeni Šekspir“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar