Per "Bas Viking" Matisen je "norveški odgovor" na Pastorijusa Foto: promo

Per "Bas Viking" Matisen trio, u kojem su pored njega i gitarista Ngujen Le i bubnjar Džon Hazbend, nastupiće 13. avgusta na Nišvilu, najavili su organizatori džez festivala zakazanog za kraj leta na niškoj Tvrđavi.

Per „Bass Viking“ Matisen je „norveški odgovor“ na slavnog bas gitaristu Džeka Pastorijusa, a tokom karijere je sarađivao sa svetskim imenima među kojima su i Aleks Akuna, Kit Karlok, Bil Evans, Adam Nusbaum, Džon Kristensen, Marija Šnajder, Teri Lin Karington, Geri Alen, Geri Tomas, Bil Braford, Majk Stern, Ralf Piterson, saopštili su organizatori.

Sa Matisenom su u triju i Ngujen Le i Geri Hazbend, i biće to praktično svetska premijera da trojica veoma traženih evropskih džez muzičara nastupaju zajedno.

Le, gitarista vijetnamskog porekla, nastupao je i snimao sa najvećim džez imenima današnjice, navode organizatori „Nišvila“, među kojima su i Herbi Henkok, Džon Skofild, Marija Šnajder, Met Gerison, Piter Erskin i Rendi Breker, dok je britanski bubnjar Geri Hazbend dugogodišnji saradnik Džona Meklaflina, a svirao je i sarađivao i sa Džekom Brusom, Bilijem Kobamom, Kvinsijem Džonsom i brojnim drugim imenima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar