Foto: Universal Music Serbia; Cover Artwork

Nakon 24 godine i silnih "nevolja" koje je prouzrokovao fiktivni junak Slim Shady, slavni reper Eminem objavio je studijski album "The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)".

Novim albumom amerika i svetska hip-hop zvezda staviće tačku na eru koja mu je obeležila karijeru, podsećaju iz Universal mjuzika.

The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) Foto: Cover Artwork

Ovo je dvanaesti studijski album legendarne zvezde rođene u Misuriju i donosi singlove „Houdini“ i „Tobey“, kao i 17 potpuno novih numera. Nekoliko dana uočl izlaska albuma, objavljen je i muzički video za singl „Tobey“ čiju režiju potpisuje Krista Vorbi.

Umetnik u ovoj etapi svoje karijere ponovo vodi bitku s antagonistom iz svog muzičkog kataloga kojeg je nazvao Slim Shady. No, ova „monstruozna“ strana muzičara sada je prošlost. Rešio je da ga „ubije“. Jer, Slim Shady, taj alter ego Eminema simboliše njegov bes i temperament, dok njegovo pravo ime – Marshall Bruce Mathers, jeste sve ono što je na kraju dana, kad se sva svetla ugase.

Podsetimo, singl „The Real Slim Shady“ objavljen je aprila 2000. godine kao uvertira u Eminemov treći album „The Marshall Mathers LP“. Pesma se našla na četvrtom mestu Bilbordove liste singlova, odnosno na vrhu liste u Velikoj Britaniji i bila je reperov najveći hit dotad. Ta numera bila je jedan od najprodavanijih singlova godine, za koju je Eminem ovenčan i Gremijem za najbolju rep izvedbu, a mnogi uticajni mediji, poput NME-ja, uvrstili su je u liste najboljih pesama svih vremena.

Novi album predstavlja reperov veliki povratak nakon izdanja „Music to Be Murdered By“ iz 2020, koje je oborilo brojne rekorde i publici darovalo 20 novih pesama, uz brojne saradnje s uticajnim muzičarima.

Eminem Foto: Universal Music Serbia

Eminemov rad čak 15 puta je krunisan prestižnom Gremi nagradom, a celokupna diskografija polako se bliži impresivnoj cifri od 50 milijardi slušanja na muzičkim platformama, što ga čini drugim najslušanijim reperom na globalnom nivou.

Bonus video: Hendriks

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar