Foto:All Girls Street Art Jam/promo

Festival "All Girls Street Art Jam", na kome će učestvovati umetnice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske i Republike Srpske, biće održan u Dorćol Platzu od 18. do 20. juna pod sloganom "All Girls All Green", saopštili su organizatori.

Tokom trodnevnog festivala „All Girls Street Art Jam “ posetioci će imati priliku da prate proces rada umetnica iz pet zemalja, a za 18. jun u podne zakazan je početak oslikavanja murala u bašti Dorćol Platza.

Zvanično otvaranje festivala zakazano je istoga dana za 19 sati, kada će u galeriji O3zone na istoj adresi biti predstavljeni radovi umetnica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske i Republike Srpske.

Muzički program festivala obeležiće i nastup prve ženske romske grupa „Pretty Loud“, koja svojom muzikom razbija stereotipe i bori se za ženska prava, zakazan za 19. jun u 18 sati.

Rad Marije Tice Foto:All Girls Street Art Jam/promo

Umetnice Sunita Fišić (BIH) Alba Miočev (Hrvatska), Marija Tica (Republika Srpska), Kaldea (Francuska) Jana Danilović, OH Barbara, Tijana Tri i TKV (Srbija) će, nakon završetka oslikavanja murala, u nedelju 20. juna od 15 sati razgovarati sa istoričarkom umetnosti Ljiljanom Radošević, o svojim iskustvima i stavovima.

Tokom trajanja festivala biće organizovana i virtuelna izložba beogradskih grafita.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare