Mlica Janevski i ekipa filma "Otac" na Berlinalu, Foto: Maja Medić/Promo

Dom omladine Beograda, nakon tromesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, nastavlja program 12. juna tribinom „Otac Srdana Golubovića: Roditeljski gnev na filmu“, najavio je DOB.

To je druga tribina iz ciklusa „12 gnevnih filmova“, koja je prvobitno planirana za 13. mart, pa odložena zbog vanrednog stanja.

Na tribini će govoriti reditelj Srdan Golubović i producentkinja Jelena Mitrović, koji stoje iza ostvarenja „Otac“, kao i glumice Nada Šargin i Milica Janevski.

Podsećamo, film „Otac“ je premijerno prikazan u okviru programa „Panorama“ 70. Berlinskog filmskog festivala, nakon čega je usledila i nacionalna premijera na otvaranju FEST-a.

Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus tribina pod zajedničkim nazivom „12 gnevnih filmova“, koje će biti usredsređene na najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora, kao i na probleme i fenomene savremenog društva koje oni problematizuju i koji se u njima oslikavaju.

Tribine vode filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, a njihovi gosti, filmski stvaralaoci, predstaviće nova ostvarenja i mapirati goruće društvene probleme, u okviru duha vremena u kome živimo, kao i unutar zasebnih tema i fenomena koje će ove tribine nastojati da analiziraju i rastumače.

Do kraja juna publiku očekuju, kako najavljuju iz DOB-a, Koncerti na Zidiću i „Monday Blues“ na Platou Milana Mladenovića, kao i izložbene aktivnosti u galeriji. Ulaz na sva dešavanja biće slobodan.

Programi u DOB-u nastaviće se i tokom jula i avgusta, uz primenu svih mera zaštite koje su propisane od strane stručnih službi i nadležnih organa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar