Plakat Ravno selo film festivala. Foto:Promo

U Ravnom Selu u opštini Vrbas danas je počela izgradnja Doma kulture koji je 2016. potpuno izgoreo u požaru.

Direktor „Ravno Selo film festivala“, koji se od večeras do 4. jula održava u tom mestu, Lazar Ristovski, rekao je da će novi Dom kulture biti mesto za svu talentovanu omladinu, kao i goste iz cele Srbije.

„Lepo je kada se u državi grade putevi i fabrike, ali kada se grade kulturne ustanove, to ima poseban značaj, jer se time umnožava duhovno biće jednog naroda“, rekao je Ristovski.

Pokrajinska vlada obezbedila je 160 miliona dinara za gradnju Doma kulture koji bi do kraja godine trebao da bude podignut, saopšteno je posle ceremonije.

Kamen temeljac položio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakavši da će novi objekat biti na ponos cele opštine Vrbas.

Tamara Dragičević lice u fokusu

Glumica Tamara Dragilević lice u fokusu 4. Ravno Selo film festivala Foto:Promo

Glumica Tamara Dragilević, ovogodišnje lice u fokusu festivala, izjavila je „da je veoma važno i potrebno i da bi ovakvih festivala trebalo biti još više, ne samo u velikim gradovima.“

„Gostovanja predstava, pozorišta, projekcije filmova u Domovima kulture je potrebno da postoje i u manjim mestima i te ustanove su neophodne mora im biti pristupačno. Uvek dobijem toliko ljubavi i energije u manjim mestima, jer su ljudi željni kulture. Sigurna sam da će nastaviti da živi I hvala vam na pozivu i što postoji Ravno Selo Film Festival”, izjavila je Dragičević

Čertvrti Ravno Selo Film Festival svečano će biti otvoren večeras u 20h, koncertom filmske muzike na kom će glumce i pevače pratiti Novosadski Filharmoničari kao i na trećem izdanju festivala.

Festival otvara ruski film “Superdeep” Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar