Dobar, loš, neuništiv: Klint Istvud ponovo jaše

Podeli:
Klint Istvud film "Cry Macho" Foto:Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Sa svojim novim filmom "Plači, Mačo" (Cry Macho), u 91. godini, Klint Istvud je verovatno najstariji Amerikanac koji glumi i režira. Premijera filma je zakazana za 17. septembar u bioskopima i na HBO platformi.

Film je nastao po romanu N. Ričarda Neša, scenario je napisao Nik Šrenk, a u pitanju je priča o slomljenom, nekadašnjem rodeo momku koji osećajući besmislenost života, odlučuje da pomogne svom bivšem šefu da izvuku njegovog sina iz Meksika, piše „Los Anđeles tajms„.

Istvud je relaksiran i spreman da priča o novom filmu, ali i o dosadašnjoj karijeri.

On je svoj prvi film režirao pre tačno pola veka („Play Misty for Me“), ako ga pitate šta je drugačije od tada on sleže ramenima I duhovito objašnjava:

„Nikad ne razmišljam o tome. Ako nisam ista osoba, onda ne želim ništa da znam o tom novom momku. Možda mi se ne bi svideo. Možda bih pomislio: ‘Šta ja radim sa ovim idiotom?'“, kaže legendarni glumac i reditelj.

Kao i svako ostvarenje „Vorner Brosa“, film će istovremeno biti prikazan u bioskopima i istovremeno će biti dostupan na platformi „HBO Max“. Istvud kaže da nije oduševljen zbog toga.

„Kako to uopšte funkcioniše? I dalje nemam pojma“, dodaje Istvud.

Klint Istvud film „Cry Macho“ Foto:Warner Bros. / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

U „Plači, Mačo“ on ponovo udara protivnika, „možda ne tako jako kao nekad, ali opet je zabavno“, dodaje slavni glumac.
Takođe, tri decenije nakon filma „Neoprostivo“ (“Unforgiven“) ponovo jaše konja.

On se ne stidi da glumi čoveka koji mora malo da odrema, a po njegovim rečima to samo znači da igra još interesantnijeg lika. Pored svega, “Plači, Mačo“ ima drugačiju energiju i slatku prirodnost, što nije uobičajeno za ovog filmskog stvaraoca.

Gluma nije stvar intelekta

Najčudniji detalj je da je uloga za film “Plači, Mačo” bila ponuđena Istvudu još 1988. od strane producenta, ali je on tada rekao da je suviše mlad i da bi hteo da bude iza kamere i režira, a da glumi Robert Mičam. Međutim, to tada nije realizovano. Istvud kaže da je mogao da se vrati toj priči kada je bio dovoljno zreo i kada ne mora da se muči da bude stariji.

Klint Istvud film „Cry Macho“ Foto:Warner Bros. / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

„Nikad nisam mislio da je gluma stvar intelekta. Za projekte se odlučujem emocionalno i nema potrebe da se previše razmišlja o tome“, kaže za „Los Anđeles tajms“.

Za sada nema novih projekata u vidu, ali je otvoren ako se nešto pojavi, ako ga neka priča privuče. Za režiju kaže da je to posao koji može da se radi u bilo kom dobu, on to voli i ne bi želeo da to prepusti nekom drugom i ne bude zadovoljan.

On je dete depresije i seća se kako se nekada teško zarađivalo. Priča kako je njegov otac radio na pumpi i da je jednom prilikom došao neki glumac i on je to ispričao majci. Pita se da li je i njegov otac želeo da bude pevač ili glumac, imao je dobar glas. Kada je krenuo da se školuje za glumca, otac mu je rekao da je to nesiguran posao i da može da doživi razočarenje, ali Klint je osećao da je vredno pokušati.

„Zašto do vraga još glumim u svojim 90-im? Da li će ljudi početi da bacaju paradazj na mene? Došao sam do tačke kada razmišljam da li je bilo dosta, ali ne i do tačke da sam odlučio da prekinem“, završava živa legenda Holivuda.

Zanimljivo je da je tokom snimanja „Plači, Mačo“, devojčica koja je glumila unuku jednog od glavnih likova imala pozitivan test na Kovid, ali je bio lažno pozitivan pa su nastavili snimanje.

Komentari

Vaš komentar