Biljana Čekić Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Iz porodice Radovana Čekića čak devet članova nije se vratilo iz Jasenovca. Zbog toga mu je drago što baš njegova ćerka, trinaestogodišnja Biljana Čekić tumači glavnu ulogu u filmu „Dara iz Jasenovca".

Pročitajte još:

Mala Biljana u selu Sreflije, ide u osmi razred, živi sa ocem, bratom, starijom sestrom, bakom i dedom. Za ulogu je izabrana između dve hiljade dece.

„Nastavnica nam je podelila papire na kojima je pisalo da, ako želimo da se prijavimo na audiciju, i ja sam se odlučila da se prijavim. Onda su me zvali na uže krugove, i na kraju su mi rekli da sam dobila ulogu“, rekla je Biljana ushićeno za RTS.

Iako je baš želela ovu ulogu, u jednom trenutku je mislila da za nje nade nema i da je ispala iz užeg kruga.

Biljana Čekić Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

„Zadnji put kad smo išli, posle toga su nas zvali tek za tri meseca i zato sam i mislila, nisam imala više nadu da ću proći“, dodaje mlada devojčica.

Najveća podrška je otac Radovan, koji kaže, da je i njihova porodica osetila strahote rata i da mu je baš iz tog razloga drago što je baš njegova ćerka dobila čast da tumači glavnu ulogu.

„Zbog toga mi je drago što je film snimljen, i što je moja ćerka Biljana iznela glavnu ulogu“, rekao je Radovan Čekić.

Biljana kaže da je na snimanju bilo naporno, da se snimalo se i noću, ali da nikada neće zaboraviti magiju seta, glume i pripreme pre snimanja. Naredne godine upisuje deveti razred, a o tome koju srednju školu će upisati, još razmišlja, ali ne i o fakultetu.

„Fakultet dramskih umjetnosti ću definitivno upisati“, rešena je Biljana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare