Vučić o „Dari iz Jasenovca“: Ako ima grešaka, odgovaraćemo

Film 21. feb. 202109:33 > 10:40
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/MCF MegaComFilm

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je film "Dara iz Jasenovca" i rekao da je film težak, ali da mu se dopao. Rekao je još da ne može da bude objektivan.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Srbije je dočeka danas vakcine AstraZeneka na beogradskom aerodromu, a potom se, odgovarajući na pitanja novinara, dotakao i teme filma „Dara iz Jasenovca.“

„Gledao sam film i ne mogu to da posmatram sa umetničke strane, ne mogu da bude profesionalan i objektivan. Film mi se dopao, ali je težak. Mislim da je važan za naš narod jer se konačno neko setio da napravi film o mestu najvećeg srpskog stradanja. Država je pomogla i bilo je na moju inicijativu. Ja sam inicijator toga. Ponosan sam na to“, rekao je Vučić za medije i dodao:

„Ako smo napravili neku grešku, odgovaraćemo. Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu – što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu. Ne bežim od toga, ponosim se time što smo uradili. Ako smo napravili neku grešku, odgovaraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu.“

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.