Foto: Promo

Miladin Ćulafić, Dejana Nikolić i Dragan Marković dobitnici su nagrada iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića, saopštio je Upravni odbor ovog fonda.

Upravni odbor Zadužbine Branka Ćopića, koji čine akademici Milosav Tešić (predsednik), Goran Petrović (potpredsednik), Matija Bećković, Dušan Kovačević i Nada Milošević Đorđević, odlučio je na sednici održanoj 5. februara u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti da se nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića za dela visoke umetničke vrednosti, objavljena po prvi put u 2019. godini, dodele Miladinu Ćulafiću, Dejani Nikolić i Draganu Markoviću.

Ćulafić je dobitnik nagrade za knjigu priča „Preko granice“ (SKZ), Nikolićeva za zbirku pesama „Kalendar“ (autorsko izdanje/Čigoja štampa), a Marković za zbirku pesama „Kamen papir makaze“ (Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“).

Nagrade će laureatima biti uručene kada to dopuste epidemijske prilike, precizira se u saopštenju Upravnog odbora Fonda Zadužbine Branka Ćopića, koje je potpisao akademik Milosav Tešić.

Zadužbina Branka Ćopića ustanovljena je u okviru SANU 1989. godine uz blagoslov piščeve udovice Bogdanke Ilić Ćopić. Misija ove zadužbine jeste da svake godine nagradi autore koji su iznedrili dela visoke umetničke vrednosti na srpskom jeziku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar