CIGANI LETE U NEBO
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Čuvenim hit mjuziklom "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama, po delima Gorkog "Makar Čudra" i "Starica Izergil", u režiji Vladimira Lazića, sinoć je otvoren Beogradski letnji festival BELEF na Kalemegdanu, pred velikim brojem publike.

Plato kod spomenika „Pobednik“ bio je ispunjen ljubiteljima pozorišta, posebno antologijskog mjuzikla, koji se igra već gotovo dve decenije i uvek su sva izvođenja nedeljama unapred rasprodata.

Glavne uloge više ne igraju Ivan Bosiljčić i Milena Vasić, već su u obnovljenoj verziji role poverene Nikoli Šurbanoviću i Oliveri Bacić.

Cigani lete u nebo na Kalemegdanu Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Avanturistička drama prati sudbinu konjokradice i raskalašnog junaka Lojka Zobara, koji predvodi romsku grupu prijatelja u istom poslu, živeći od danas do sutra, ne znajući gde im je pravi dom. Kao veliki ljubitelj konja, materijalnog bogatstva, ali i žena, Zobar je gospodar svog života i sveta oko sebe, neustrašiv i neuhvatljiv pred licem zakona.

Ipak, kada se ranjen nađe u rukama fatalne i podjednako neustrašive devojke Rade, nešto se u njemu iz korena menja i želi da je ponovo sretne tu osobu koja mu je spasila život. Ali, dvoje anti-junaka koji žele samo slobodu i vape za njom, da li mogu biti srećni zajedno?

Pozorišni spektakl oduševio je na stotine ljudi u publici, među kojima je bilo onih što prvi put gledaju raskošni mjuzikl i onih koji ga znaju već napamet, jer su ga nebrojeno puta videli od premijere 2004. godine.

Nikola Šurbanović, koji je uveliko afirmisan u pozorištu („I ostali“, „Pošto gvožđe“, „Noževi u kokoškama“) i posebno u TV serijama doneo je novu energiju i dimenziju liku nesrećnog Zobara, a Olivera Bacić, pre svega primećena u serijama, pristupila je drugačije liku svoje Rade. Ranije ulogu starice Izergil je preuzela Dušica Novaković umesto Ljiljane Stjepanović, dok je pokojnog glumca Desimira Stanojevića Deska u ulozi oca Zobara zamenio Bojan Bosiljčić.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Do 10. jula atraktivan pozorišni program BELEF-a će se odvijati upravo kod “Pobednika”, gde će se smenjivati premijerne produkcije i mnoga reprizna ostvarenja iz čitave zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar