Stefan Milenković Foto: Nebojša Babić/Nova.rs

Violinista Stefan Milenković i orkestar Muzikon zakazali su za 16. maj od 17 sati "Čajanku" u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu. Publika će moći da čuje Serenadu za gudače od Petra Iljiča Čajkovskog i "Godišnja doba" Astora Pjacole, najavili su organizatori.

Koncertom „Čajanka“ orkestar Muzikon otvara svoju četvrtu koncertnu sezonu, nazvanu „Coinflip“ i koncipiranu kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike.

U Muzikonu navode da im je namera da kroz programe, aranžmane i lokacije predstave koncerte koji čine „dve strane novčića“ ideje o izvođenju klasične muzike u 21. veku. Neki od koncerata su u klasičnoj formi, sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima – vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su drugi koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Na koncertu u Botaničkoj bašti priključiće im se naš violinista svetskog glasa Stefan Milenković kao solista, a pošto će „Čajanka“ biti organizovana u skladu sa epidemiološkim merama, broj ulaznica je ograničen, a mesta su numerisana, ističu u Muzikonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar