Foto: Kulturni Centar Beograda/Promo

Koncert soprana Nataše Tasić Knežević, solistkinje Opere Srpskog narodnog pozorišta i pijaniste Saše Kneževića otvoriće u utorak, 4. maja majski repertoar u Kulturnom centru Beograda, saopšteno je iz ove institucije.

Ovaj duo održaće u Galeriji Artget KCB-a praznični koncert sa početkom od 20 časova, a na programu će se naći solo pesme i arije španskih kompozitora.

Nekoliko dana kasnije, 10. maja muzički program se nastavlja nastupom mladog klavirskog dua, koga čine Andrijana Božić i Andrej Cincarević. Pijanisti će, između ostalog, izvesti „Dance macabre“ Kamija Sen-Sansa, s obzirom da se krajem godine obeležava vek od smrti francuskog kompozitora.

Za 17. maj zakazan je koncert u okviru 18. festivala „Žene u muzici“, a sedam dana kasnije biće održan koncert pijaniste Nebojše Maksimovića koji će izvesti svitu Musorgskog „Slike sa izložbe“ i dela Franca Lista: „Mefisto valcer“, „Balada“ i „Skerco i mar“.

Poslednjeg dana maja predviđen je nastup Katarine Tešenji Kovačevski, zamenice koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS-a i Dragane Raić, klavirske saradnice na FMU u Beogradu, na kome će izvesti dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, kao i „Violinsku sonatu“ Sezara Franka.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar