Ansambl Studio 6 Foto:Promo/Festival Bunt

Kolektiv za promociju savremene muzike "Ansambl Studio 6" u saradnji sa festivalom Beogradska umetnička nova teritorija BUNT premijerno sutra, sa početkom od 21 sat, predstavlja virtuelni koncert na svom Jutjub kanalu i preko festivalskog sajta, saopštili su organizatori BUNT-a.

Saradnja na ovom projektu nastala je iz potrebe za udruživanjem kreativnih snaga na domaćoj sceni za ozbiljnu muziku, dodaje se u saopštenju festivala BUNT, koji svojim programskim konceptom nudi iskorak u novo i neistraženo, kao i vrhunska izvođenja klasičnog repertoara.

„Ansambl Studio 6“ izvodi kompozicije klasika muzičke moderne Lučana Beria i Franka Donatonija. Na programu virtuelnog koncerta su dve od četrnaest „Sekvenci“ koje je italijanski kompozitor Lučano Berio komponovao za solo instrumente tokom svoje bogate stvaralačke karijere.

Flautiskinja Snježana Pavićević otvara program „Sekvencom I“, nakon čega sledi komad „Small I“ italijanskog autora Franka Donatonija, koji izvodi Milana Zarić, harfistkinja i umetnički direktor „Ansambla Studio 6“.

Program virtuelnog koncerta zaokružuje kapitalno delo Lučana Beria „Différences“, za flautu, klarinet, violu, čelo, harfu i elektroniku. Ovo delo iz 1958-1959. godine Studio 6 premijerno izvodi u Srbiji, uz učešće Snježane Pavićević, Mihaila Samorana, Borisa Brezovca, Kristoga Jana, Milane Zarić i Ričarda Bareta, pod dirigentskom palicom Ivana Markovića.

Program, koji će biti dostupan sutra uveče na Jutjub kanalu Studija 6 i sajtu BUNT-a snimljen je u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu, i deo je sezone 2020. godine, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar