Alen Delon, Klaudija Kardinale u filmu "Leopard" Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Mnogobrojne javne ličnosti opraštaju se od slavnog glumca Alena Delona, koji je preminuo u 89. godini.

„Alan Delon je odigrao legendarne filmske uloge i učinio da ceo svet sanja o njima. Pozajmljivao je filmu svoje nezaboravno lice i preokrenuo nam je živote. Melanholičan, popularan, tajnovit, bio je više od zvezde: bio je francuski velikan“, napisao je Makron na mreži X.

Povodom smrti poznatog francuskog glumca oglasile su njegove brojne kolege, među njima i filmska diva Klaudija Kardinale.

„Bal je završen. Tankredi je otišao da igra sa zvezdama“, rekla je Kardinale, aludirajući na jednu od najvažnijih uloga Alena Delona u filmu „Gepard“ – Tankredija Falkonerija.

Fondacija Brižit Bardo, posvećena zaštiti životinja, odala je počast „izuzetnom čoveku, nezaboravnom umetniku i velikom prijatelju životinja“, u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, prenosi „Time“.

– Delon je bio blizak prijatelj francuske filmske legende Brižit Bardo koja je duboko ožalošćena njegovom smrću. Gubimo dragog prijatelja i čoveka velikog srca – poručila je glumica preko svoje fondacije.

Brižit Bardo Foto: IP3 PRESS/MAXPPP / Newscom / Profimedia

Francuski filmski producent Alen Terzijan rekao je da je Delon „poslednji od giganata filma“.

– Stranica se okreće u istoriji francuske kinematografije – rekao je on radiju „Frans Inter“.

Terzijan, koji je producirao nekoliko filmova u režiji Delona, prisetio se ovom prilikom da je „svaki put kada bi negde Alen došao, postojala je neka vrsta skoro mističnog, kvazi-religijskog poštovanja. Bio je fascinantan i neponovljiv“.

Bonus video: Komemoracija Jagošu Markoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare