Branka Katić se vratila, aplauzi za glumce na Crvenom krstu

Kultura 15. sep. 202000:19 > 10:26
Podeli:
Predstava Sumrak bogova
Vladan Milić, Branka Katić, Jovo Maksić i Milan Lane Gutović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Naša proslavljena glumica Branka Katić zaigrala je večeras u BDP Areni na letnjoj sceni Beogradskoj dramskog pozorišta u predstavi „Sumrak bogova“ hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića.

Kako je juče izjavila za Nova.rs, sve što želi jeste da se dobro uklopi u igru ovog odličnog glumačkog ansambla jer je u komad uskočila umesto koleginice Branke Šelić.

I što je poželela, to joj se i ostvarilo. Ceo ansambl – Milan Lane Gutović, Isidora Simijonović, Pavle Pekić, Vladan Milić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić, igrali su nadahnuto u punoj BDP Areni, a publika ih je četiri puta pozivala na bis.

Osetilo se uzbuđenje i kod glumaca i kod publike, što su ponovo na sceni nakon pauze zbog epidemije koronavirusa, ali i što su u prilici da nakon mnogo vremena gledaju Branku Katić.

Svi u BDP, na čelu sa upravnikom Jugom Radivojevićem, potrudili su se da na licu mesta udovolje posetiocima među kojima su kao podrška Branki Katić bile i Milica Glogovac i Maja Medić.

Predstava „Sumrak bogova“ nastala je po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija. Radnja je smeštena u vreme procvata nacizma u Nemačkoj, i prati raslojavanje i sukobe unutar društva kroz moralni raspad jedne aristokratske porodice u novim istorijskim okolnostima.

„Sumrak bogova“ je i 15. i 16. septembra na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar