Foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Dane Nebojše Glogovca u Trebinju otvorio je film "Ubistvo s predumišljajem", a Branka Katić je u današnjoj emisiji "Probudi se" podelila utiske.

Branku Katić su Dani Nebojše Glogovca prvi put prizvali u Trebinje. Kaže da joj je bilo vrlo dirljivo otkrivanje rodnog grada svog kolege i prijatelja, da je očarana bajkovitošću Trebinja i da se „oseća ta ljubav koja živi za njega“. U takvoj atmosferi „Ubistvo s predumišljajem“ joj nije lako palo.

„Taj film je težak i bez toga da njega više nema, tako da je bilo dosta emotivno. Ja sam zaboravila kakve smo bebe bili, nisam dugo gledala taj film. Opet smo uspeli da rasplačemo publiku. Bilo je dirljivo. I dalje je, nekako leka za taj gubitak nema“, istakla je glumica, koja je na otvaranju pročitala svoje stihove posvećene Glogovcu.

Pročitajte još:

U nekoliko rečenica prisetila ga se i za TV Nova, smešeći se.

„Nebojša je imao kvalitet da uvek neku radost donese, ne znam da li mi se ikad požalio oko nečega, nikada mi ništa ružno rekao o bilo kome. Znao je da živi svoj život punim plućima do kraja, uvek je davao sve. Ako se setite njegovih predstava, svi smo bili očarani i u čudu time da neko ima toliko energije da nam to sve pruži“, kaže Branka Katić.

Sama nije mnogo igrala u predstavama, pa je velika vest da se ona posle dve decenije vraća daskama koje život znače – 14. septembra ćemo moći da je vidimo u Beogradskom dramskom pozorištu u predstavi „Sumrak bogova“ u režiji Jagoša Markovića.

Branka Katić, Foto: promo Beogradsko dramsko pozorište

„Dve decenije nisam bila na sceni. Sigurno da sam i uzbuđena i nervozna, ali sam u dobrom društvu i drama Igora Martinića je odlična, nadam se da ćemo zadržati kvalitet predstave. Ovo je uskakanje, to neće biti neka neverovatna bravura s moje strane, ja ću dati sve od sebe, ali kad uskačeš u predstavu ti moraš da pratiš i geografiju, i temperaturu i da se uklopiš, jer ti ne praviš svoju ulogu od početka“, objasnila je Katić i otkrila da se glumcima za dobru sreću i dalje želi da „slome nogu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare