Bono Voks Foto:EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Bilo je pitanje trenutka kada će Bono Voks, frontmen benda U2, da se oglasi povodom pandemije koronavirusa. To je upravo uradio, snimajući pesmu "Let Your Love Be Known", posvećenu Italijanima koji na terasama pevaju ne bi li i tako jedni drugima pomogli da se izbore sa izolacijom.

Bono Voks objavio je prvu pesmu posle dve godine zatišja, odlučivši se da je na Dan Svetog Patrika postavi na društvene mreže. Pesmu „Let Your Love Be Known“ („Neka se čuje za vašu ljubav“) okačio je na svoj nalog na Instagramu uz poruku: „Za Italijane koji su me inspirisali… za Irce… za sve koji su na ovaj Dan Svetog Patrika u teškoj situaciji, a ipak pevaju. Za lekare, sestre, negovatelj(ic)e u prvim redovima, za vas pevamo“.

Bono, očigledno kod kuće u Dablinu, kaže da je pesmu napisao sat pre nego što ju je postavio na društvene mreže, i izvodi je prateći se na klaviru.

Pesma govori o čoveku koji hoda pustim Dablinom, razmišlja o izolaciji i priseća se snimaka sa društvenih mreža na kojim Italijani, zatvoreni u svojim domovima, na terasama pevaju zajedno, i jedni drugima. „Ne možete da se dotaknete, ali možete da pevate preko krovova / pevajte mi preko telefona / pevajte i obećajte da prestati nećete / pevajte i nikad nećete biti sami“, peva frontmen U2.

Bono Voks inače je poznat po tome što reaguje na globalne društvene događaje. Neki u tome vide iskrene porive, a neki u njegovom aktivizmu vide sračunatost, pa i licemerje. Tako je i sa ovom pesmom. Od sinoć do danas ju je na Instagramu pogledalo više od 400.000 ljudi. Među komentarima su i reakcije oduševljenih Italijana, ali na društvenim mrežama ima i onih koji su ovaj njegov gest propratili rečima poput: „E samo nam je on falio u svemu ovome“.