Svetlana Bojković /Foto: printscreen N1

Premijera predstave „Dabogda te majka rodila“ po delu Vedrane Rudan u režiji Tatjane Mandić Rigonat, zakazana za 13. mart u Ateljeu 212 odložena je zbog koronavirusa.

Danas je u Ateleju 212 trebalo da bude održana konferencija za medije povodom premijere, a kao govornice su bile najavljene autorka komada, rediteljka kao i glumica Svetlana Bojković, ali je i ovaj događaj otkazan.

Svetlana Bojković, koja igra majku u predstavi „Dabogda te majka rodila“, kaže za portal Nova.rs povodom odlaganja premijere i otkazivanja svih predstava u beogradskim teatrima, da i ljudi u pozorištima moraju da se povinuju merama koje su na snazi.

„Kako ceo svet tako i mi. Opasna je epidemija i nikome to nije upitno. To se mora dok ne prođe“, rekla je Bojković i dodala da je i sama oprezna.

„Ne idem tamo gde ima mnogo ljudi, ali svakako izlazim iz kuće“, rekla je poznata glumica.

Otkazana je i premijera komada „Ružni, prljavi zli“ Slobodana Obradovića u režiji Lenke Udovički u Beogradskom dramskom pozorištu najavljena za 14. mart.

Glumca Marka Gvera, koji igra u komadu „Ružni, prljavi, zli“, zatekli smo u pozorištu gde se, kako nam je preneo, ekipa predstave okupila i radi kao da je sve u redu.

„Mi smo na probi, radimo kao da ćemo imati premijeru“, rekao je Gvero.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poštujući odluku Vlade Srbije za suzbijanje koronavirusa, igranje predstava do daljeg obustavili su Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Madlenianum, Zvezdara teatar, Atelje 212, Pozorište na Terazijama, Srpsko narodno pozorište. U Narodnom pozorištu sinoć nisu igrane predstave, otkazana je i večerašnja. Festival Dani komedije u Jagodini koji je trebalo da bude održan od 20. do 27. marta, takođe je odložen.